Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Ewa Czaja (5087 niezalogowanych)
27 Postów

(Crow)
Wiking
Optymus_anihilacja napisał:
krefes1 napisał:
Ciekawe czemu chce się pozbywać polskiego obywatelstwa??? Urodziła się w Polsce ma tam rodzinę, polska ją wykształciła, jak była chora to ja wyleczyć kiedy była dzieckiem. A teraz się zachlysnela norem i pali grupa na forum i ciśnienie podnosi!!! Masakra!!!!

Moze nie chce, bo widzi, ze rodacy to pijaki, lenie i bezzebne brudasy zajadajace kabanosy w Wizzair i przepjajace piwem o 6.00. W brazowych pantoflach z gruba podeszwa lub nike i biale skarpetki na cala lydke spod ktorej dumnie wystaje tatoo. Moze chciale oddechu od wszechogarniajacego narzejkania, cwaniactwa, zawisci, megalomanii i falszywie rozumianego patriotyzmu.

Moze poznala przystojnego, bialego, czystego czlowieka ze stala praca, domem, perspektywami i co najwazniejsze - swiatopogladem. A o to wsrod rodakow niezmiernie trudno.

Zreszta czym jest obywatelstwo? - nienamacalny dowod przynaleznosci do jakiejs grupy etnicznej, przyslugujacy z tak blachego powodu jak przypadkowosc urodzenia.

Jest sie czym ekscytowac?

Nie ma ! Ale ....................."przynaleznosc do jakiejs grupy etnicznej" ? Tak tylko, gwoli scislosci Z reszta sie zgadzam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
167 Postów
Qmulus Krakow
(qmuluskrakow)
Stały Bywalec
kryss napisał:
jasiek sie nie zrzeknie bo kto go przygarnie.....nigdzie go nie chca
ma pewnie wiecej "miskow"w paszporcie niz gwiazdek na fladze jueseja.
nawet mama sie go brzydzila i do chrztu na lopacie podali,

W stanach tak go nie lubią ze mu focusa bez ABS-u sprzedali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(paulina02)
Wiking
Sorry ale to nie ja mam norweskie obywatelstwo. Ja tam zostaje przy swoim polskim.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
paulina02 napisał:
Sorry ale to nie ja mam norweskie obywatelstwo. Ja tam zostaje przy swoim polskim.
na prawdę jesteś pewna, że masz polskie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(kacperw22)
Wiking
jasta zastanawiam sie tylko jakiej narodowosci Ty moglbys sie zrzec skoro posiadasz jedynie paszport polsatu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
Crow napisał:
krefes1 napisał:
Ciekawe czemu chce się pozbywać polskiego obywatelstwa??? Urodziła się w Polsce ma tam rodzinę, polska ją wykształciła, jak była chora to ja wyleczyć kiedy była dzieckiem. A teraz się zachlysnela norem i pali grupa na forum i ciśnienie podnosi!!! Masakra!!!!

Moze nie chce, bo widzi, ze rodacy to pijaki, lenie i bezzebne brudasy zajadajace kabanosy w Wizzair i przepjajace piwem o 6.00. W brazowych pantoflach z gruba podeszwa lub nike i biale skarpetki na cala lydke spod ktorej dumnie wystaje tatoo. Moze chciale oddechu od wszechogarniajacego narzejkania, cwaniactwa, zawisci, megalomanii i falszywie rozumianego patriotyzmu.

Moze poznala przystojnego, bialego, czystego czlowieka ze stala praca, domem, perspektywami i co najwazniejsze - swiatopogladem. A o to wsrod rodakow niezmiernie trudno.

Zreszta czym jest obywatelstwo? - nienamacalny dowod przynaleznosci do jakiejs grupy etnicznej, przyslugujacy z tak blachego powodu jak przypadkowosc urodzenia.

Nie ma ! Ale ....................."przynaleznosc do jakiejs grupy etnicznej" ? Tak tylko, gwoli scislosci Z reszta sie zgadzam

Tez mialem watpliwosci, ale skoro poljaki w ramach tego samego panstwa maja jeden jezyk, kulture, historie...no ideologie wlasciwie dwie, To pomyslalem, ze to jak nic grupa etniczna, ktora konstytuuje patriotyzm. Ale co ja tam wiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów

(Crow)
Wiking
Crow napisał:
krefes1 napisał:

Tez mialem watpliwosci, ale skoro poljaki w ramach tego samego panstwa maja jeden jezyk, kulture, historie...no ideologie wlasciwie dwie, To pomyslalem, ze to jak nic grupa etniczna, ktora konstytuuje patriotyzm. Ale co ja tam wiem.

Czysto definicyjne rozwazanie sprawy. Historii , nie da sie zmienic. Ideologia nie jest pod zadnym wzgledem genetyczna. Kultura..............hm.............zalezy jek dlugo i jak silna byla indoktrynacja miljø i rodzcow (jesli byli na miejscu). No i jeszcze, jest dozwolone myslenie samemu, choc nie wszyscy posiadaja te zdolnosci
Choragiewka patriotyzmu, gdy jej material przeslania oczy, oscyluje pomiedzy fanatyzmem, nacjonalizmem i rozsadkiem . Ciekawy temat. Pozostaje tylko problematyka obywatelstwa. Pragmatyzm? Presja? Rozsadek? Identity? Ciekawe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
kacperw22 napisał:
jasta zastanawiam sie tylko jakiej narodowosci Ty moglbys sie zrzec skoro posiadasz jedynie paszport polsatu
ten debil nawet paszportu polsatu nie posiada,to wloczega
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
jasta 102 , zostal tu omylkowo zrzucony spadochronem w skrzyni z napisem røde kors, mial byc zrzucony gdzies w Somalii ale wiatry morskie przywialy go do NO.

teraz nie wie gdzie jest , dokuczaja mu omamy itd... dla tego starajmy sie zrozumiec jego obecne polozenie i po prostu prosil bym wszystkich na forum o przytakiwanie jasta102
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
tak jest ,jasta102
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok